جوشیدن آب زیر دمای انجماد از نظر علمی ممکن است

دریافت خبر : سه‌شنبه 26 دی 1396 ساعت 20:4
همیشه می دانستیم که برای جوشاندن آب باید به آن حرارت داد و آن را به دما ی جوش رساند؛ اما آیا می توان در یک دما، آب را جوشاند و سپس منجمد کرد؟

اگر فکر می کنید یکی از باور ها ی اساسی شما در مورد قوانین علم زیر سوال رفته است، حتما باید آن را در شرایط مناسب امتحان کنید. شما می توانید آب را در دمایی کم تر از دما ی انجماد آن بجوشانید! پس از چند دقیقه جوشیدن آب، کریستال ها ی یخ روی سطح آن شکل می گیرند و اگر آب را لمس کنید، کاملا سردی آن را حس خواهید کرد. دیوانه کننده است. به نظر شما اینطور نیست؟
پرسش این است که در این صورت چه اتفاقی رخ می دهد؟
اجازه دهید سیستم به وجود آورنده ی این فرایند را شرح دهیم. چرا که در شرایط معمولی شما قادر به انجام این کار نخواهید بود، پس بهتر است کتری در دستتان را کنار بگذارید و به خواندن ادامه دهید.
شما برای انجام این کار، به یک محفظه ی فشاری نیاز دارید که به وسیله ی یک پمپ خلا ، تمام هوای داخل محفظه، تخلیه شده باشد. به این منظور، در آزمایشگاه Cody ، از یک تنگ ۶۰ میلی لیتری با دما ی اتاق استفاده می شود.

در قسمت انتهایی محفظه، یک بطری لایه نشانی شده با کلسیم سولفات و نوعی نمک به نام منیزیم سولفات ، قرار داده شده است. وجود این دو ترکیب، برای کمک به فرایند جوشاندن و فریز کردن نیست، بلکه این مواد به جذب بخار آب کمک می کنند، تا با افزایش فشار بخار، محفظه آسیب نبیند. پس از مدتی، میزان کمی از کلسیت به آب اضافه می شود. کلسیت، اجازه نمی دهد که شرایط دمایی تغییر کند. همچنین باعث تعدیل سرعت جوشیدن آب می شود. اکنون همه چیز برای انجام شدن فرایند، آماده است.
قرار نیست آب با افزایش دما، درون محفظه ی فشار به نقطه ی جوش برسد؛ بلکه، با کاهش فشار قرار است آب به جوش آید. پژوهشگران آزمایشگاه Cody توضیح دادند که نقطه ی جوش یک مایع به هر دو پارامتر دما و ...

اخبار پیشنهادی:
loading
  •   
  • به اشتراک گذاری :
  • facebook
  •  
  • twitter
  •  
  • کلوب
  •  
  • فیس نما
  •  
  • لینکیداین
  •  
  • googleplus
  •  
  • googleplus
  •  
  • telegram
اشتراک در خبرنامه تی نیوز

با عضویت در خبرنامه تی نیوز می توانید روزانه خبرهای روز را در ایمیل خود مشاهده کنید

@