در طراحی کفی کفش عوامل مختلفی همچون اندازه، حالت انحنای کف پا، قابلیت جذب ضربه، قابلیت کنترل رطوبت و مقابله با بو و باکتری درنظر گرفته می شود. هنگامی که پا عرق می کند باکتری رشد کرده و جایی که باکتری رشد کند بوی نامطبوع را نیز به همراه خواهد داشت. همچنین با ایجاد انواع بیماری ها و زخم ها در ناحیه پا، رشد باکتری ها و قارچ ها در این ناحیه افزایش می یابد. بر این اساس تولید کفی کفش آنتی باکتریال که بتواند انواع باکتری ها و قارچ ها را کاهش دهد مورد توجه قرار گرفته است.

شرکت پاموک تابان با بهره گیری از فناوری نانو اقدام به تولید کفی های کفش آنتی باکتریال کرده و توانسته برای این محصول خود از ستاد توسعه فناوری نانو گواهینامه نانومقیاس دریافت کند.
این کفی ها ضمن ممانعت از رشد انواع باکتری ها و قارچ ها در جوراب، کفش و پا، می توانند از بروز بیماری ها و زخم های ایجاد شده توسط باکتری ها در ناحیه پا و انگشتان پا، به طور مؤثر و کارآمدی جلوگیری کنند.
در تولید این کفی ها، ابتدا قطعات چرم طبیعی و مصنوعی براساس قالب مشخص شده برش خورده و پشت آن با پلی یورتان حالت می گیرد تا هم قالب کفش شود و هم چرم بر روی سطح آن چسبیده و باعث راحتی پا در قرار گرفتن بر روی کفی کفش شود.
در مرحله بعد کفی کفش تولید شده در دستگاه پلاسما قرار می گیرد و پس از خروج آن از دستگاه پلاسما نانومواد آنتی باکتریال بر روی سطح چرم اسپری می شود. در نهایت با قرار گرفتن کفی کفش آغشته شده به نانومواد در دمای ۸۰ درجه، نانومواد خشک شده و بر روی سطح کفش فیکس می شوند.
مکانیسم اثرگذاری مواد نانویی در این کفی ها به این صورت است که هنگامی که نانومواد با باکتری و قارچ تماس پیدا می کنند به طور مؤثری بر متابولیسم سلولی آن ها اثر کرده و رشد سلولی را مهار می کنند. این امر نهایتاً باعث از بین رفتن حدود ۹/۹۹ درصدی باکتری و یا قارچ و عدم حساسیت پوستی می شود.
کفی های آنتی باکتریال تولید شده توسط پاموک تابان علاوه بر مزیت های بهداشتی گفته شده، یعنی ضدباکتری، ضدقارچ و برطرف کننده بوهای نامطبوع پا و کفش، از نظر کاربرد نیز از نمونه های معمولی بسیار راحت تر است و برای انواع کفش های چرم و اسپرت قابل استفاده است.
گفتنی است که کفی های پاموک تابان واکنش آلرژیک ...

سرخط اخبار