رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بافق: فن پخت " کله گیپا " و " پلو توکی " به عنوان آثار ناملموس در فهرست آثار ملی ثبت شد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما یزد ، لیلی رنجبر افزود: در آخرین نشست شورای ملی ثبت میراث فرهنگی ناملموس کشور در میان آثار یزدی مطرح شده غذا های سنتی کله گیپا و پلو توکی به ثبت ملی رسیدند.
وی گفت : بانوان بافقی در جمع های خانوادگی مهمانی و دورهمی هایی مانند شب یلدا این غذا های سنتی را طبخ می کنند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بافق با اشاره به طرز تهیه سنتی کله گیپا گفت:بانوان بافقی پس از شست وشوی کامل، سیرابی ها را به تکه هایی مناسب برش زده و به صورت کیسه با نخ و سوزن مخصوص می دوزندو سپس سیرابی های کیسه شده را با برنج وعدس خیس شده، ادویه مخصوص و پیاز پر می کنند.
رنجبر افزود : کله شسته شده را با نخود پیاز و ادویه می پزند و کیسه های آماده شده ی سیرابی را به آن اضافه می کنند پس سه تا چهار ساعت غذای خوشمزه کله گیپا حاضر می شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری بافق گفت : در زمان های دور در شهرستان بافق به دلیل محدودیت های کشت گندم غذا هایی مانند آش توکی، پلوتوکی و شیرتوکی بر پایه ارزن مورد استفاده مردم منطقه بود.
رنجبر افزود:پلو توکی یکی از غذا های محلی که بیشتر در شب های یلدا طبخ و مورد استفاده بوده است.
وی گفت : بانوان برای تهیه پلوتوکی گوشت را با نخود و لوبیا سه تا چهار ساعت می پختند و در نیم ساعت آخر عدس خیس شده و ادویه های لازم را به گوشت اضافه می کردند با کمتر شدن آب، آبگوشت توکی خیس شده به مواد اضافه می کردند.
شهرستان بافق با مرکزیت شهر بافق، در فاصله یکصد و بیست کیلومتری جنوب شرقی یزد قرار دارد.

سرخط اخبار