یک متخصص تغذیه : بیماری کبد چرب غیر الکلی یک بیماری رایج است که متأسفانه در ظاهر افراد مشخص نیست در حالی که چربی بالای کبد مانند هپاتیت سبب تغییر رنگ چشم ها می شود و تنها با انجام آزمایش تشخیص آن امکان پذیر است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما ؛ آقای دکتر احمدرضا درستی مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: بروز بیماری کبد چرب دربعضی از افراد می تواند همراه با سرگیجه، ناراحتی گوارشی باشد، اما در بیشتر مواقع مانند بیماری دیابت می تواند به صورت پنهان باشد و خطرات آن همچنان برقرار باقی بماند.
وی با تاکید بر نقش کبد به عنوان یکی از اعضای اصلی بدن بیان کرد: ویتامین های محلول در چربی، اسید های چرب و به طور کلی هر مواد مغذی حاصل از مواد غذایی ما توسط کبد ذخیره می شوند برای مثال کبد ورزشکاران گلیکوژل مورد نیاز آن ها را تأمین می کند و یا در زمان روزه داری در طول ساعاتی که روزه هستیم بدن از طریق گلوکز حاصل از کارکرد کبد سوخت و ساز مورد نیاز خود را تأمین می کند بنابراین اگر عملکرد کبد درست نباشد فرد ضعیف می شود.
آقای دکتر درستی عنوان کرد: در صورت مصرف کربوهیدرات کبد که مسؤولیت ذخیره مواد را برعهده دارد کربوهیدرات را ذخیره می کند به این ترتیب چربی افزایش می یابد درچنین مواقعی کبد شبیه به پلاستیک شده و شروع به خفه شدن می کند که در اصطلاح پزشکی به آن سیروز کبدی گفته می شود، متأسفانه در بیمارانی که در موارد حاد ابتلاء به کبد چرب هستند کبد غیرقابل برگشت است و منجر به مرگ می شود.
وی با اشاره به نقش تغذیه نامناسب در بروز کبد چرب اظهار داشت: کاهش مصرف غذا های فوری، ارزان و پرچرب، فست فود هایی که در روغن های اکسیدشده تهیه می شوند همچنین نان ها و برنجی که با آرد سفید تهیه شده اند؛ میوه ها، لبنیات، سبزیجات و غلات سبوس دار در کنار افزایش مصرف نان های سبوس دار مانند نان جو، برنج قهوه ای (در ...

هر کدام از تگ‌های فوق را که مناسب این خبر نمی‌دانید، بازدن x آن را حذف کنید. از همکاری شما سپاسگزاریم.
سرخط اخبار