وارداتچی ها علیه تولید تیلاپیا

دریافت خبر : پنجشنبه 24 اسفند 1396 ساعت 1:47

عبدالحسین طوطیایی؛ پژوهشگر کشاورزی، شقایق فکوری؛ کارشناس ارشد بیوتکنولوژی| مردم کشورمان گرچه در مصرف بسیاری از محصولات غذایی اساسی ازجمله گندم، برنج، میوه، شکر، روغن و نمک و... از میانگین جهان افزون ترند اما درخصوص سرانه مصرف ماهی با کمی بیش از 10کیلوگرم در حقیقت 12کیلوگرم از متوسط مصرف سرانه جهانی پایین ترند. درحال حاضر با اجرای پروژه های توسعه متعدد تولید آبزیان به یک میلیون تن در سال می رسد، اما برای دستیابی به سرانه جهانی، افزایش تولید سالانه حداقل به تولید دو میلیون تن نیاز است.
گونه موسوم به ماهی تیلاپیا با نیل (تیلاپیا تیل) با ویژگی های اعجاب آور خود می تواند یکی از ظرفیت های ممکن و پایدار بر ای دستیابی به بخشی از سرانه جهانی ماهی در کشور را تأمین خود اتکایی در زمینه نیاز پروتیینی جامعه باشد. پورکاظمی عضو هیأت علمی و رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی ایران معتقد است حواشی تیلاپیا در داخل کشور از زمانی شروع شد که بحث واردات آن پیش آمد و وارداتچی ها شروع به شایعه پراکنی درباره این گونه ماهی کردند. مشروح گفت و گو با پورکاظمی را در ادامه می خوانید.
ماهی تیلاپیا تا زمانی که به صورت واردات به کشور مطرح بود، کمتر حاشیه داشت، اما به نظر می رسد که بحث تولید آن در کشور گروه ها و رسانه های منتسب به آنها را به خود آورده و ایرادات زیادی برای توسعه آن مطرح می کنند. ممکن است در مورد این ماهی، ویژگی های تولیدی و اقتصادی و سوابق آن در دنیا و کشورمان توضیح دهید؟
منشأ ماهی تیلاپیا از کشورهای آفریقایی است، وگونه تیلاپیای نیل از رودخان نیل به کل جهان توسعه یافته است و به منظور تنوع بخشی گونه ای در سیستم آبزی پروری، در سال 1387 با ...

اخبار پیشنهادی:
loading
  •   
  • به اشتراک گذاری :
  • facebook
  •  
  • twitter
  •  
  • کلوب
  •  
  • فیس نما
  •  
  • لینکیداین
  •  
  • googleplus
  •  
  • googleplus
  •  
  • telegram

آخرین اخبار عمومی

آخرین اخبار روزنامه شهروند

اشتراک در خبرنامه تی نیوز

با عضویت در خبرنامه تی نیوز می توانید روزانه خبرهای روز را در ایمیل خود مشاهده کنید

@