آرزوهای شیرین، واقعیت های تلخ
وصال روحانی
علی لطیفی از چهره های ویژه فوتبال ایران است. او که در دوره اوج بازیگری اش در استقلال هم عضویت یافت و به اروپا هم رفت، امسال هم اکسین البرز را در «لیگ یک» هدایت می کند. حاصل کار این تیم کرجی در پایان نیم فصل اول مسابقات این لیگ 18 تیمی کسب 8 برد و 4 تساوی و تحمل 5 باخت و ایستادن در رده ششم جدول است.
اگر رسیدن اکسین 28 امتیازی را به نفت مسجدسلیمان پیشاهنگ 38 پوئنی لیگ نزدیک به غیرممکن بدانیم، این تیم برای کسب دومین مجوز صعود از لیگ دسته اول به لیگ برتر بدون اقبال نیست زیرا فاصله اش با بادران تهران که در رده دوم جدول نشسته از 5 امتیاز فراتر نمی رود و از نساجی رده سومی فقط 2 امتیاز کمتر دارد.
فقط یک بار کم آوردیم!
تمامی حرف های لطیفی نشانگر این است که او این شانس را بسیار جدی و واقعی می انگارد و در حال کار و سرمایه گذاری روی آن است. به اعتقاد او اکسین به جز در دیدار اخیرش برابر «خونه به خونه» در سایر مسابقات برتر از حریفانش ظاهر شده و حتی موقعی که مغلوب شده، بازی بهتری را ارائه داده است. لطیفی این را برای خود یک برد بزرگ می داند زیرا به گفته وی وقتی سران اکسین او را در ابتدای فصل جذب کردند، خواسته و هدف شان ابقای تیم در «لیگ یک» بوده و به چیزی بیش از این نمی اندیشیده اند. لطیفی همچنین تاکید بر این دارد که تیم را بسیار دیر تحویل گرفته و در نتیجه فقط طی فصل و با شروع مسابقات توانسته است روی نفرات کار کند و حتی روند بدنسازی هم در جریان فصل و در کوران مسابقات صورت گرفته است. لطیفی همچنین می گوید فرصت و امکانی برای تغییر این روند نداشته زیرا وقتی سکاندار اکسین شد، بازیکنان شاخص و با کیفیتی در بازار نقل و انتقال ها باقی نمانده بودند تا وی آنها را جذب کند. او البته مدعی است که داوران هم به تیم وی کم ظلم نکرده و 10 پنالتی برای اکسین گرفته نشده است!
آن حرف های غریب
وقتی به عصر بسیار کوتاه سرمربیگری لطیفی در لیگ برتر برمی گردیم که به حضور او در تیم راه آهن منحصر شد نیز حرف هایی از همین دست را از وی شنیده بودیم. او در آن زمان به رغم بحران های عظیم مالی در این باشگاه و مشخص نبودن وضعیت مالکیت آن پذیرفت که به جای حمید استیلی کنار گذاشته شده متصدی امور شود و شش، هفت هفته ای هم بیشتر سکاندار لکوموتیورانان نبود ولی طی همین مدت آنقدر از خودش و تیمش تعریف کرد که ناظران می پرسیدند بین آرزوهای شیرین او و واقعیت های تلخ فوتبال ما چه میزان فاصله وجود دارد. لطیفی در آن زمان مدعی بود که راه آهن به قدری زیبا بازی کرده که سایر تیم های لیگ را به تاسی از روش های خود واداشته و حتی در روزهایی از تیمش و دستاوردهای آن تمجید افراطی کرد که راه آهن متحمل باخت 3 بر صفر شده بود.
در عصر توازن نسبی
البته «لطیفی 1396» از «لطیفی 1394» و شرح و وصفی که آوردیم، قدری معتدل تر و منصف تر است و توازن بیشتری بین خواسته هایش و شرایط موجود حاصل آمده اما اظهاراتش بوی این را می دهد که هنوز نپذیرفته است ویژگی های لیگ و شرایط مسابقات امکان تحقق خواسته های فنی تیم ها و مربیان شان را کاهش می دهد و شاید هم این مربیان گاهی فقط فکر می کنند که فوتبالشان چیزی است که سایرین هم از آن الگو می گیرند.