
محمدرضا فراهانی در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار سلامت ایرنا، این بار از وضعیت سلامت روان دانشجویان و تهدیدهایی كه زندگی آنها را به مخاطره انداخته، ابراز نگرانی می كند. او می گوید: حدود 6.8 درصد دانشجویان علوم پزشكی دخانیات، مواد مخدر، مواد روانگردان یا الكل مصرف كرده اند كه به گفته او از میانگین كل جامعه كمتر است اما جای نگرانی جدی وجود دارد.
آمارهای رسمی نشان می دهد كه حدود 14درصد كل جمعیت مصرف كننده سیگار هستند، در مورد قلیان هنوز آمار رسمی از شیوع مصرف وجود ندارد اما دكتر محمدرضا مسجدی، دبیركل انجمن جهانی مبارزه با سل و بیماری های ریوی كه رئیس جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات در ایران نیز هست، گفته كه حدود 30 درصد دانشجویان دختر دانشگاه های كشور تجربه مصرف قلیان دارند و حدود 10درصد دانشجویان دختر به مرور زمان به مصرف این ماده كه مملو از انواع مواد شیمیایی، سموم و فلزات سنگین سرطان زاست، معتاد می شوند. افرادی كه در آینده مادران فرزندان ایران زمین هستند.
این آمار وقتی نگران كننده تر می شود كه به طور معمول شیوع مصرف قلیان و مواد اعتیاد آور در بین پسران و دانشجویان پسر بیش از دختران است.
در مورد اعتیاد به مواد مخدر آمارهای رسمی از شیوع 2.1 درصدی در بین جمعیت عمومی حكایت دارد. معاون فرهنگی- دانشجویی وزیر بهداشت به طور جزئی میزان شیوع اعتیاد و سوء مصرف مواد اعتیادآور را در بین دانشجویان رشته های پزشكی و پیراپزشكی اعلام نمی كند اما وجود این مسئله در بین افرادی كه فردا می خواهند، مراقب سلامت مردم باشند، مسئله ای تأمل برانگیز و نگرانی آفرین است.
هر چه هست زنگ خطر به صدا درآمده است، از گروهی كه نخبگان و باهوش ترین فرزندان ...