طعم گوشت یا عطر گیاه؟

دریافت خبر : سه‌شنبه 25 مهر 1396 ساعت 0:22

طعم گوشت یا عطر گیاه؟

یکی از نمودهای مشترک فرهنگی میان ما ایرانیان که کمتر به آن پرداخته شده، فرهنگ غذایی و آداب و رسوم وابسته به آن است که در کنار همه عناصری که هویت ایرانی را جان بخشیده اند از دوران باستان تا به امروز به اشکال و روش های گوناگون حفظ، تکمیل یا تغییر شکل یافته است؛ در این میان فرهنگ گیاهخواری به عنوان بخش جدایی ناپذیر فرهنگ غذایی ایرانی که با اخلاق، معیشت و جغرافیای سرزمین ایران پیوند خورده، به عنوان یک موضوع تاریخی می تواند مطرح و مهم باشد. دکتر نصرالله پورجوادی که بخشی از آثار و تفکر او از این فرهنگ جدا نیست و به عنوان کسی که به قول خودش 25 سال می شود که به گوشت به عنوان یک ماده غذایی لب نزده است، اخیراً مقاله قدیمی خود با عنوان «پرهیز از گوشتخواری در تصوف» را تکمیل کرده و قرار است بزودی در کتابی تحت عنوان «قوت دل و نوش جان» منتشر کند که شامل مقالات منتشر شده و نشده او با موضوعات عرفانی است و غذای جسمانی و روحی را مورد توجه قرار می دهد؛ به همین مناسبت به دیدار او رفتیم و سیر گیاهخواری در ایران، از دوران باستان تا زمان معاصر را مورد بررسی قرار دادیم که در ادامه می خوانید.
آقای پورجوادی، ظاهراً بتازگی مقاله مفصل خودتان درباره گیاهخواری در تصوف را تکمیل کرده و بخش هایی درباره پرهیز از گوشتخواری در ایران باستان را به آن افزوده اید که هنوز منتشر نشده است؛ برای آغاز این تحقیقات خودتان درباره گیاهخواری در ایران باستان بگویید...
فلسفه ای تحت عنوان کم آزاری در ایران باستان وجود داشت که به ایران دوره اسلامی هم آمده است. فردوسی، ناصر خسرو، حافظ یا مقدمه کلیله و دمنه عنوان کم آزاری را به کار برده اند و مرادشان هم این بود که انسان نباید ...

اخبار پیشنهادی:
    طعم گوشت یا عطر گیاه؟
    •   
    • به اشتراک گذاری :
    • facebook
    •  
    • twitter
    •  
    • کلوب
    •  
    • افسران
    •  
    • فیس نما
    •  
    • لینکیداین
    •  
    • googleplus
    •  
    • googleplus
    •  
    • telegram
    اشتراک در خبرنامه تی نیوز

    با عضویت در خبرنامه تی نیوز می توانید روزانه خبرهای روز را در ایمیل خود مشاهده کنید

    @

    آخرین اخبار عمومیبستن

    مشاهده همه اخباراخبار عمومی ←

    آخرین اخبار روزنامه ایران بستن

    • سخن روز

    • نشانه هایی از ادامه زندگی

    • سالاد سزار یا سیزر

    • عدد

    • سازها کوک شدند

    • سه شنبه بازار فرهنگ

    • امامزاده یحیی ساری؛ بنایی از دوران حکومت مرعشیان

    • گامی برای جهانی شدن شعر معاصر

    • سلبریتی ها اعضای یک پیکرند

    • فیلمساز نابغه

    • گفت و گو با مسعود کیمیایی در «دنیای تصویر»

    • صفر - صفر به نفع مشهد!

    مشاهده همه اخباراخبار روزنامه ایران←