کشت و برداشت زعفران در شهرستان کیاسر مازندران یکی از مهم ترین مناطق تولید طلای سرخ کشور.

به گزارش گروه عکس خبرگزاری صدا و سیما؛ زعفران به عنوان گرانبهاترین گیاه از نظر اقتصادی و صادراتی با نام استان خراسان پیوند خورده است. توجه به شرایط اقلیمی مناسب، کشت این گیاه در استان های دیگر کشور به ویژه استان مازندران رونق مناسبی یافته و در شهرستان های مختلفی مانند: کیاسر، ساری، گلوگاه و نور، کشت و برداشت می شود.مناطق مرتفع مازندران (ارتفاعات ۸۰۰ تا ۲ هزار و ۳۰۰ متر از سطح دریا) به علت سبک بودن بافت خاک و سرد و خشک بودن هوا از مناطق مناسب برای کشت زعفران به شمار می رود.
ماده مؤثر در گیاه زعفران با خاصیت دارویی شامل سافرانال، کروسین و پیکروکروسین است. زعفران چاشنی و رنگ دهنده غذا، کاهش دهندة چربی و کلسترول خون، آرام بخش و اشتها آور بوده و خاصیت های مهم دیگری از جمله: ضد اسپاسم بودن، پیشگیری کردن از بیماری های قلبی و سرطان، تقویت کردن حافظه، کاهش دهنده فشار خون، درمانگر بیماری های مهمی از جمله آسم، بیماری های پوستی، بیماری های چشم، عفونت ادراری، یرقان، پیش انداختن قاعدگی، رفع نفخ شکم، درمان معده درد و درمان کم خونی را در خود نهفته دارد.

هر کدام از تگ‌های فوق را که مناسب این خبر نمی‌دانید، بازدن x آن را حذف کنید. از همکاری شما سپاسگزاریم.
سرخط اخبار