تاثیر تغذیه با ژله رویال در دوران بلوغ بر باروری

دریافت خبر : سه‌شنبه 19 دی 1396 ساعت 13:35

نتایج پژوهش محققان کشور نشان داد که «ژله رویال» می تواند به دلیل فعالیت های آنتی اکسیدانی و افزایش استروژن، پارامترهای باروری را بهبود بخشد و احتمال باروری را افزایش دهد.
به گزارش ایسنا، «ژله رویال» یا شاه انگبین نوعی ماده غذایی است که توسط زنبور عسل پرستار ساخته می شود و نقش مهمی در رشد زنبور ملکه ایفا می کند. زنبور ملکه در طول دوره لاروی با ژله ی رویال تغذیه می شود، در حالی که مابقی زنبورها فقط سه روز ابتدایی عمر خود از آن تغذیه می کنند. این ماده دارای اثرات ضد توموری، فعالیت آنتی اکسیدانی و بهبود دهنده علائم یائسگی است. همچنین این محصول توسط متخصصان طب سنتی برای کمک به درمان ناباروری تجویز می شود. شاه انگبین حاوی مقادیر قابل توجهی از پروتئین، چربی، گلوکز، ویتامین، هورمون، آنزیم و مواد معدنی است.
بلوغ زیربنای فرآیند تولید مثل است و شروع بلوغ به مقدار ذخایر انرژی موجود در بدن، وضعیت تغذیه، محیط زندگی و ژنتیک ارتباط زیادی دارد. در زنان، استروژن در تمایز، رشد و عملکرد اندام های تولید مثل دارای نقش مهمی است و به عنوان هورمون اصلی در تنظیم سیستم تولید مثل در زنان شناسایی شده است. در مرحله نهایی بلوغ تخمک، تغییر در سطوح آنزیم های پروتئولیتیک، سیتوکین ها، پروستاگلاندین ها و اکسید نیتریک (NO) منجر به افزایش سطح اکسیژن واکنش پذیر (ROS) می شود، در نتیجه موجب افزایش جریان خون تخمدان شده و به پاره شدن فولیکول ها و آزاد شدن تخمک کمک می کند.
پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و دانشگاه ارومیه، اثرات ژله رویال را بر مجموعه ای از پارامترهای تولید مثل در موش های صحرایی نابالغ بررسی کردند.
در این مطالعه تجربی، 32 موش صحرایی ...

اخبار پیشنهادی:
loading
  •   
  • به اشتراک گذاری :
  • facebook
  •  
  • twitter
  •  
  • کلوب
  •  
  • فیس نما
  •  
  • لینکیداین
  •  
  • googleplus
  •  
  • googleplus
  •  
  • telegram
اشتراک در خبرنامه تی نیوز

با عضویت در خبرنامه تی نیوز می توانید روزانه خبرهای روز را در ایمیل خود مشاهده کنید

@