هرقدر غذا رقیق تر باشد، به رقت خون کمک می کند و عکس آن، غذاهای خشک و سفت، خون را غلیظ می کند؛ در این مطلب به تدابیر ویژه تغذیه ای طب سنتی برای درمان "غلظت خون" اشاره شده است.

به گزارش سرویس اجتماعی صبح قزوین ؛ دکتر محمد عزیزخانی متخصص طب ایرانی در برنامه "انارستان" درباره راه های درمان غلظت خون اظهار کرد: ورزش کردن، دیر نخوابیدن، ایستاده غذا نخوردن، نوشیدن آب ولرم، کنترل اعراض نفسانی (عصبانیت، استرس، افسردگی) و... موجب کاهش غلظت خون می شود.
وی ادامه داد: انواع خورشت های کنگر، به، آلواسفناج، خورشت لوبیاسبز، فسنجان، خلال و قیمه، همگی رقیق کننده خون هستند یا به عبارتی معدل اخلاط یا تعدیل کننده هر چهار خلط در بدن محسوب می شوند؛ مصرف برنج با شوید، گشنیز یا سماق هم بسیار مفید است؛ نکته جالب اینجاست که تمام این خوراکی ها لاغر کننده، چربی سوز هستند و تعادل وزن را به همراه دارند.
عزیزخانی تصریح کرد: در طب سنتی بسیاری از غذاها و میوه ها "غذای دوایی" هستند مانند عناب که یکی از بهترین رقیق کننده های خون است؛ خاکشیر، سکنجبین، سرکه شیره، گل گاوزبان، چای به و میوه های قرمزرنگ (مثل گیلاس، آلبالو، ذغال اخته، انار، شاتوت)، زرشک سیاه، کاسنی، شاهتره و خوراکی های ترش مزه (سرکه، آبلیمو، نارنج) اگر به همراه غذا مصرف شوند، در درمان غلظت خون بسیار مفیدند.
این متخصص طب سنتی متذکر شد: خونگیری از طریق فصد و زالو در درمان غلظت خون بسیار مؤثر است که حتماً باید زیر نظر پزشک و با در نظر گرفتن میزان قوت بدن فرد انجام پذیرد.
راه های تشخیص غلظت خون چیست؟
وی خاطرنشان کرد: نخستین راه تشخیص غلظت خون در طب نوین، آزمایش خون است؛ اگر هموگلوبین خون از حد طبیعی بالاتر باشد، فرد دچار غلظت خون می شود اما طبیب متخصص طب سنتی از طریق نبض، تیرگی چهره، کبودی لب و رؤیت خون از طریق حجامت به غلظت خون پی می برد.
عزیزخانی در پاسخ به این سؤال که ...

سرخط اخبار