آیا زود پز مواد مغذی غذا را از بین می برد؟

دریافت خبر : یکشنبه 28 آبان 1396 ساعت 6:36
خوشبختانه درست برعکس است. چون رمز کار زود پز فشار بالاست، نه حرارت بالا و درست به همین دلیل بیشتر مواد مغذی غذا در آن حفظ می شود.

به گزارش سلامت نیوز، بسیار منطقی است که درباره تاثیراتی که دیگ زود پز روی مواد غذایی می گذارد بدانیم، چون این وسیله در بسیاری از آشپزخانه ها اصلی ترین وسیله پخت و پز است. طرز کار دیگ زود پز این وسیله، با ترکیبی از فشار و بخار کار می کند. درحالیکه به نظر می رسد حرارت بالا برای آشپزی لازم باشد، در واقع فشار و بخار بیشتر ین قدرت را به آشپزی می دهند. این دیگ واشری دارد که با حبس کردن بخار، فشار محیط را بسیار بالا می برد و این نکته سودمندی است.
با بالا رفتن نقطه جوش آب و یا مایع درون دیگ، رطوبت محیط به شکل بخار به درون مواد غذایی وارد می شود و تمام باعث می شود مواد زودتر پخته شوند.طرز کار دیگ زود پز کاملا برعکس اتفاقی است که در ارتفاعات رخ می دهد. این دیگ دمای جوش آب را بالا می برد و زمان پخت را کم می کند. ضمن اینکه، چون بخار در دیگ حبس می شود، آب و دمای مواد از بین نمی رود. یک مزیت این وسیله این است که زودتر از اجاق، فر و یا آرام پز غذا را آماده می کند.
زود پختن غذا در زودپز به خاطر فشار بالاست یا دمای بالا؟
همین سوال است که کمی اشکال ایجاد می کند. بسیاری از افراد فکر می کنند که چون دیگ زود پز زود تر مواد را می پزد، پس حتما با حرارت بالا این کار را انجام می دهد. در صورتی که اصلا این طور نیست. همان طور که قبلا هم اشاره شد، زود پختن غذا در این دیگ به خاطر فشار بالاست، نه دمای بالا. در یک تحقیق معلوم شد که بالاترین دمای آب درون دیگ زود پز ۲۵۰ درجه است که این خیلی کمتر از دمای یک اجاق رو میزی، فر و یا آرام پز است. به بیان دیگر یک دیگ زود پز با استفاده از فشار، در حرارتی بسیار کمتر از روش های دیگر کار می کند و زمان پخت را کم ...

اخبار پیشنهادی:
loading
  •   
  • به اشتراک گذاری :
  • facebook
  •  
  • twitter
  •  
  • کلوب
  •  
  • فیس نما
  •  
  • لینکیداین
  •  
  • googleplus
  •  
  • googleplus
  •  
  • telegram
اشتراک در خبرنامه تی نیوز

با عضویت در خبرنامه تی نیوز می توانید روزانه خبرهای روز را در ایمیل خود مشاهده کنید

@