امکان ابتلا به کبد چرب در افراد دیابتی/ فست فودها و افزایش سرطان های روده و معده

ایمنا پنج شنبه ۲۱ شهریور ۱۳۹۸ ساعت ۲۱:۴۰
شیرین کننده های مصنوعی و افزایش پرخوری، امیدی تازه برای بیماران تومور مغزی، پرهیز از مصرف روغن جامد، امکان ابتلا به کبد چرب در افراد دیابتی و افزایش سرطان های روده و معده با مصرف بی رویه فست فودها را در بسته خبری سلامت ایمنا بخوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا ؛ طبق نتایج یک تحقیق جدید، شیرین کننده های مصنوعی می توانند موجب افزایش اشتها و در نهایت چاقی شوند. میلیاردها نفر در سراسر جهان شیرین کننده های مصنوعی مصرف می کنند و آن را راهکاری برای درمان چاقی می دانند. محققان در این مطالعه موفق به شناسایی سیستم جدیدی در مغز شدند که شیرینی و انرژی موجود در مواد خوراکی را احساس کرده و در هم می آمیزد. «گرگ نیلی»، سرپرست تیم تقحیق، در این باره اظهار کرد: «ما مشاهده کردیم بعد از قرارگیری مداوم حیوانات در برابر رژیم غذایی حاوی شیرین کننده مصنوعی ساکرالوز، آنها شروع به پرخوری کردند.» وی در ادامه افزود: «ما از طریق بررسی سیستماتیک این تاثیر دریافتیم درون مرکز پاداش مغز، حس شیرینی با میزان انرژی تلفیق می شود. زمانیکه شیرینی در مقابل انرژی برای یک مدت معین خارج از تعادل باشد، مغز مجددا تنظیم شده و میزان کالری مصرفی اش را افزایش می دهد.» در این مطالعه، مگس های میوه برای مدت طولانی (بیش از ۵ روز) در معرض رژیم غذایی مملو از شیرین کننده مصنوعی قرار داده شدند. آنها مشاهده کردند در مقایسه با زمانیکه آنها مواد خوراکی با شیرینی طبیعی دریافت می کردند ۳۰ درصد کالری بیشتری مصرف می کردند. این مطالعه نشان داد که یک شبکه عصبی پیچیده در واکنش به مواد خوراکی حاوی شیرین کننده های مصنوعی این پیام را به حیوان ارسال می کند که به قدرکافی انرژی مصرف نکرده است. محققان دریافتند شیرین کننده های مصنوعی موجب تحریک بیش فعالی، بیخوابی و کاهش کیفیت خواب می شوند. امکان ابتلا به «کبد چرب» در افراد دیابتی یک فوق تخصص گوارش و کبد درباره احتمال بروز کبد چرب در مبتلایان به ...

سرخط اخبار